Waarom flexen zij?

Flexwerk is ideaal te combineren met een gezin, je studie, eigen bedrijf of sport. Je kunt je werk precies zo indelen zoals jij wilt Al vanaf 2 uur per week! Ook iets voor jou?

Bekijk jouw mogelijkheden

"Ideaal te combineren met de kinderen, onze hond en vakanties"

Priscilla (38) werkt als Helpende Plus gemiddeld 15 uur per week bij De Zorgcirkel. Zo is ze er altijd voor haar kinderen en heeft ze geen oppas nodig voor de hond. “En kunnen we de helft van het jaar elk weekend naar de camping! Flexwerk geeft mij alle vrijheid.”

Priscilla flext al jaren in de zorg. “Toen de jongens klein waren, wilden mijn man en ik liever geen oppas. Ik wilde ook niet werken om vervolgens alles uit te geven aan de kinderopvang. Flexwerk is dan ideaal. Nu zijn de kinderen 15 en 9 jaar en flex ik nog steeds. In de winterperiode twee avonden per week en in het weekend. In de zomer draai ik wekelijks drie avonddiensten en gaan we elk weekend naar de camping. We hebben een vaste standplaats en daar genieten we zo van. Elk weekend vakantie!” lacht Priscilla.

Ultieme vrijheid

Priscilla werkt het liefst in zorg thuis. “De regio maakt me niet uit; Graft-De Rijp, Purmerend, Wormer… ik kom overal! Het bevalt me uitstekend om ouderen thuis te bezoeken. Vooral de vrijheid en zelfstandigheid vind ik fijn. En flex biedt de ultieme vrijheid, want ik kan kiezen wat ik wil. Daardoor ben ik er altijd voor mijn kinderen en hebben we sinds kort ook een hond. Want dat kan.”

Ook je gezin combineren met flexwerk?

"Werken, studeren én sporten wanneer ik dat wil"

Amber (22) is Helpende Plus en werkt vanuit de flex-pool op verschillende afdelingen binnen Zorgcirkel Westerhout in Alkmaar. “Ik volg een studie, werk bij De Zorgcirkel, bij een organisatie in de gehandicaptenzorg én sport graag. Dankzij flex kan ik werken wanneer dat mij uitkomt.”

“Naast mijn hbo-studie Verpleegkunde werk ik wekelijks 5 uur in de gehandicaptenzorg en sport ik gemiddeld drie keer per week. Soms heb ik wat minder les en heb ik tijd over om extra te werken. Dat doe ik dan via flex bij De Zorgcirkel op Westerhout. Daar kan ik werken wanneer ik dat wil. Of dit nu 4 of 16 uur per week is of een week helemaal niet. Ik kan het ideaal combineren met hoe mijn week eruit ziet”, vertelt Amber.

Heerlijk om te sporten na een drukke dag

“Ik vind het belangrijk om mij fit te voelen en sport graag. Bij de sportschool doe ik crossfit. Dat vind ik niet alleen leuk, maar zo spreek ik ook mensen uit de omgeving. Ik vind het heerlijk om na een drukke dag mijn hoofd leeg te maken tijdens een flinke work-out. In combinatie met mijn flex-werk kan ik dat ideaal inplannen.”

Door haar zeer wisselende lesrooster is Amber erg blij met flex. “Westerhout is vlakbij en daar is altijd wel een afdeling waar ik een dienst kan draaien. Zo kan ik bijverdienen wanneer ik dat wil en doe ik meteen praktijkervaring op die weer goed van pas komt in mijn studie!”

Ook sporten wanneer jij wilt?

"Een fijne afwisseling met mijn andere werk"

Bart (62) is Verzorgende IG. Via de flex-pool werkt hij gemiddeld een dag per week op onze zorglocaties in Purmerend. Naast zijn werk in de zorg heeft hij een eigen verzekeringsbedrijf, werkt hij freelance als accountmanager in de verzekeringen en is hij vervangend coördinator in het hospice in Middenbeemster. “Door mijn flexibele tijden bij De Zorgcirkel kan ik al deze werkzaamheden met elkaar combineren. Van de afwisseling word ik ontzettend blij.”

“Naast mijn werk bij De Zorgcirkel, werk ik 2,5 dag per week als accountmanager bij een verzekeringsorganisatie én heb ik mijn eigen bedrijf in de reis- en evenementenverzekeringen,” vertelt Bart. “Na het afronden van mijn studie Ziekenverzorging heb ik jaren met plezier in de zorg gewerkt, maar wegens rugproblemen kwam ik thuis te zitten. Toen heb ik me om laten scholen naar de verzekeringsbranche. Ruim 30 jaar ben ik binnen deze sector actief. Toen ik het door corona rustiger kreeg binnen mijn eigen bedrijf en het tekort aan zorgmedewerkers zo hoog was, heb ik mij aangemeld bij De Zorgcirkel. Het gaf me altijd veel voldoening om in de zorg te werken en dankzij een rugoperatie kan ik alles weer. De tijd die ik naast mijn andere werkzaamheden overhoud, zet ik in om als flexer aan de slag te gaan. Meestal is dat een dag per week, maar het fijne is dat ik dit elke week zelf kan kiezen.”

De tijd die ik overhoud gebruik ik om in de zorg te werken

Hoewel de werkzaamheden binnen de verzekeringsbranche en de zorg ver uit elkaar liggen, geeft dit Bart juist veel voldoening. “Als zzp-er ben ik veel op pad en werk ik vaak alleen, maar binnen de zorg zit ik juist op één plek en ontmoet ik veel mensen. Juist die afwisseling maakt al mijn werk nog leuker. Plezier in het werk is dan ook de hoofdreden dat ik dit doe.”

Combineer ook jouw andere werk met flex!

"Naast mijn studie en stage bijverdienen wanneer ík wil"

Bodine (25) is mbo-verpleegkundige en werkt via de flex-pool in onze woonzorgcentra in Purmerend. Daarnaast zit ze in het laatste jaar van haar hbo-studie Verpleegkunde en loopt ze stage in het ziekenhuis. “Door mijn afstudeerscriptie en stage heb ik het ontzettend druk. Om toch nog iets bij te verdienen werk ik bij De Zorgcirkel op flexibele tijden.”

“Ik werk al een paar jaar bij De Zorgcirkel. Tijdens mijn mbo-opleiding liep ik stage op verschillende locaties in Purmerend, daarna ben ik in vaste dienst gekomen. Omdat ik graag in het ziekenhuis wil werken, ben ik gestart met de opleiding Verpleegkunde. In eerste instantie werkte ik daarnaast ook nog in een vast team binnen De Zorgcirkel, maar dat werd steeds moeilijker te combineren. Daarom ben ik overgestapt naar de flex-pool”, vertelt Bodine.

“Door mijn stage in het ziekenhuis draai ik allerlei soorten diensten. Omdat ze daar minder snel zijn met het rooster dan bij De Zorgcirkel, had ik continue stress of beide roosters wel samengingen. Door mijn lage stagevergoeding moet ik wel wat bijverdienen, maar omdat mijn stage- en lesuren zo wisselen, is dat erg complex. Binnen flex bij De Zorgcirkel is alles mogelijk! Ik kan werken wanneer het mij uitkomt en ik vind het leuk!”

Geen stress en nooit met tegenzin naar mijn werk

Sinds september is Bodine overgestapt naar de flex-pool. “Dat geeft me zoveel rust! Nu heb ik alles in eigen hand en kan ik werken wanneer ik dat wil. Zo werk ik de ene keer wat meer dan een andere keer. En heb ik een hele drukke periode, dan kan ik mezelf ook even níet inplannen. Zo ga ik nooit met tegenzin naar mijn werk en verdien ik toch wat bij.” 

 

Maak ook zelf je rooster: ga flexen!

"Ik doe nu precies wat ík leuk vind"

Ria (60) is Verzorgende IG en flex-werkt op onze verschillende revalidatie-afdelingen in onze verpleeghuizen en in Noordwest en Dijklander Ziekenhuis. “Ik doe nu de leukste dingen binnen de ouderenzorg, moet niets en heb lekker veel vrije tijd. Heerlijk!”

“Na 40 jaar in de zorg vond ik het genoeg en stopte ik met werken. Tijdens COVID-19 gaf ik gehoor aan de oproep voor zorgmedewerkers. Toen heb ik bij De Zorgcirkel op de COVID-unit gewerkt. Het helpen revalideren beviel me goed. De medisch technische handelingen vond ik weer zo leuk, maar ik wilde niet meer vol aan de slag. Toen ben ik gaan flexen en wel binnen de GRZ”, vertelt Ria.

Ik wilde altijd al in het ziekenhuis werken

GRZ is de afdeling Geriatrische RevalidatieZorg bij De Zorgcirkel. Hier helpt men cliënten revalideren na bijvoorbeeld een operatie. Er zijn verschillende GRZ-afdelingen; in de verpleeghuizen, maar ook in het ziekenhuis. Ria: “Ik wissel tussen verschillende afdelingen en vind het leuk om ook af en toe in het ziekenhuis te werken. Dat wilde ik altijd al en nu doe ik het! Via flex kan ik gewoon intekenen waar en wanneer ik dat wil.”

Lekker veel vrij tijd

Ria heeft een contract van 4 uur per week. “Meestal werk ik 8 uur, gewoon omdat ik dat leuk vind. Het teveel kan ik extra laten uitbetalen of compenseren. Dankzij flex heb ik alles in eigen hand. Avonddiensten of op feestdagen? Dat doe ik niet meer. Ik moet niets, maar kan doen wat ik leuk vind. En dat doe ik ook. Zo heb ik lekker veel vrije tijd voor mijn sport spinning en gaan mijn man en ik ook veel met de caravan weg. En vakanties naar het buitenland. Dankzij mijn spinning kan ik zo de heuvels op. En via De Zorgcirkel krijg ik nog korting op het lidmaatschapsgeld bij de sportschool, ook!”

Alle tijd voor vrije tijd met flex